FotoStarter - Az életed képekben... (10.000 képes fotóalbum saját webcímmel)

GYIK

Gyakran ismételt kérdések (GYIK):

Hogyan szabhatom testre a galériámat?
A „Személyes beállítások” menüpont alatt számos paramétert meghatározhatsz: számos megjelenési séma közül választhatsz, beállíthatod, milyen és hány képed jelenjen meg a nyitóoldalon, illetve hogy galériád látogatói küldhessenek-e neked e-mailt.

Mekkora a maximális méret képfeltöltésnél?
Nincs meghatározva, de mivel a kép mérete befolyásolja a feltöltés sebességét, célszerű nem túl nagy méretű fotókat feltölteni. Már csak azért sem, mert a FotoStarter automatikusan optimalizálja a képeket, azaz lekicsinyíti a galéria használatához legcélszerűbb méretre. Javasoljuk, hogy a gyors feltöltés érdekében max. 800x600 pixeles, vagy legfeljebb 1 Mbyte méretű fotót tölts fel.

Egy képet több témához is hozzárendelhetek?
Természetesen, egy fotót tetszőleges számú témához besorolhatsz, azaz bármennyi kulcsszót hozzárendelhetsz – pl. család, karácsony -, s később ezeket tetszés szerint módosíthatod, felülírhatod, vagy törölheted.

Hogy lehet, hogy egyes képek a „Meg nem jelenő képeim” közé kerülnek?
Azok a fotók kerülnek ide, amelyeknek a dátumát nem lehet automatikusan kiolvasni a számunkra láthatatlan, digitális képadatokból. Ez általában az utólag – például Photoshop programmal – módosított, vagy régebbi típusú fényképezőgéppel készített fotók esetén fordul elő. Amint dátumot adsz a képeknek, automatikusan megjelennek a galériában.

Megtudhatok-e a többet is a feltöltött fotókról?
Igen, hiszen minden, digitális fényképezőgéppel készített fotó tartalmaz rejtett technikai információkat. A kinagyított fotó jobb alsó sarkában megjelenő „infó” feliratra kattintva megjelennek azok a tudnivalók, amelyek eligazítanak a készítés körülményeit illetően, mint például a géptípus, a rekeszérték, vagy az expozíciós idő. Ez a funkció természetesen nemcsak a saját, hanem más FotoStarter-galériáknál is elérhető.

Mire jó a képaláírás?
Nem muszáj, de minden képhez írhatsz képaláírást, azaz adhatsz címet a fotónak. Ez nemcsak „hangulati elem”, hanem többek között segít akkor is, ha részletesen keresni akarsz a képek között. A menü „Keresés” pontja a képaláírásban szereplő szavak, kifejezések között keres.

Mit jelent az oldalon több helyen is megjelenő „RSS”?
Az RSS egy olyan, leegyszerűsített nézet, amely lehetővé teszi, hogy ne csak számítógépen, hanem más, internet-eléréssel rendelkező hordozható eszközön, például mobiltelefonon, PDA-n (kézi számítógépen), vagy akár játékkonzolokon is elérhesd galériádat.

Mi van, ha „kinőttem” a galériát?
Ha esetleg nem lenne elég a 10.000 képes feltöltési lehetőség – amihez már igencsak szenvedélyes fotósnak kell lenned :-) -, lehetőség van rá, hogy eggyel nagyobb csomagunkra válts. A „Fotomania” csomag az eddigi 10.000 helyett 20.000 kép feltöltését teszi lehetővé, a jelenlegi éves fenntartási díjon felül mindössze 6000 forintért. (megrendelés)

Mit tegyek, ha végleg elakadtam?
Ha sem a menüben, sem ezen az oldalon nem találsz választ felmerült kérdésedre, vedd fel velünk a kapcsolatot: segitseg@fotostarter.hu !